Horeca-alan PRO 2016 -tunnustuspalkinnot jaettiin näyttävässä Gaalassa

Horeca-alan ammattilaisia palkittiin Pro Gaalassa

Tammikuun viimeisenä torstaina yli 630 vierasta asteli punaista mattoa pitkin Helsingin Wanhaan Satamaan PRO-gaalaan 2016, jossa jaettiin Horeca-alan tunnustuspalkinnot. Juhlallinen gaala järjestettiin tänä vuonna jo neljännentoista kerran ja se oli nyt suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Palkintoja jaettiin kolmessatoista eri kategoriassa ja lisäksi ruokatoimittajista ja bloggareista koostuva lehdistöraati valitsi oman suosikkinsa. Arla oli tänäkin vuonna mukana sponsoroimassa ammattikeittiön työntekijä -sarjaa.

Juontajakolmikko Meri-Tuuli Väntsi, Aku Hirviniemi ja Jaakko Saariluoma johdattivat yleisön tottuneesti illan ohjelmaan huumorin siivittämänä. Ensimmäisenä palkintolavalle ja parrasvaloihin nousivat Arlan sponsoroiman kategorian voittajaehdokkaat Arla Foodservicen myyntipäällikkö Mikko Poikolaisen johdolla. Tänä vuonna kaikkien voittajien valinnassa painottuivat ammattitaidon lisäksi myös vastuullisuus ja esikuvallisuus. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa myös vastuullisuus-kategoriassa.

"On äärimmäisen hieno hetki jakaa ensimmäinen PRO 2016 -palkinto alan rautaisille ammattilaisille", Poikolainen totesi.

Arla on jo usean vuoden ajan tukenut Horeca-tunnustuspalkinnoissa ammattikeittiön työntekijä -kategoriaa. Niin tänäkin vuonna.

"Tämä kategoria edustaa parhaimmillaan koko alaa, sitä perustyötä, jota niin harvoin nostetaan esiin. Pro Gaala on juuri oikea paikka osoittaa arvostusta tälle työlle. Siinä kiteytyy palvelulupaus, joka meillä kaikilla Horeca-alan ammattilaisilla on", Mikko Poikolainen perusteli.

Ammattikeittiön työntekijä antaa ravintolalle kasvot

"Kuka huikkaa heipat asiakkaille ennen ja jälkeen ruokailun? Ammattikeittiön työntekijä. Hän ehtii tervehtimisen lomassa tehdä myös sata muuta asiaa ja hänen tehtävänsä on tarjoilla ruoka nälkäisen asiakkaan nautittavaksi. Hän antaa ravintolalle kasvot."

Tämä kuulutus kolmen juhlasalin kovaäänisistä saatteli lavalle ammattikeittiön työntekijä -kategorian voittajaehdokkaat Irma Hartosen Sodexo Oy:stä, Tuuli Pesosen Leijona Catering Oy:stä sekä Jose Angel Sanchez de la Rosan Alces Oy:stä. Tunnelma huokui lämpöä ja jännitys tiivistyi. Lopulta Mikko Poikolainen paljasti suljetusta kirjekuoresta voittajan nimen - Irma Hartonen!

Voittajan on helppo hymyillä

Irma Hartonen on vuodesta 1988 lähtien ollut Sodexon palveluksessa ammattikorkeakouluissa ja henkilöstöravintoloissa. Kuusi vuotta hän on työskennellyt Vaisalan pääkonttorin toimipisteessä. Irman päivittäiseen työhön kuuluvat kassatyöskentely, buffetin ja vitriinien täyttö sekä salin siisteydestä huolehtiminen.

Hartoselle asiakaspalvelu on kunnia-asia. Pitkän linjan ammattilaisena hän tuntee asiakkaansa ja välittää heistä aidosti. Siitä kertoo esimerkiksi, että hän tarkistaa joka aamu päivän nimipäiväsankarit ja onnittelee heitä kiireenkin keskellä. Irmalla on aina hymy herkässä.

"Oma äitini oli ravintoloitsija ja häneltä olen oppinut jo nuorena asiakaslähtöisyyden", Irma toteaa.

"Minulle on tärkeää, että kaikki päivän lähes 600 asiakasta lähtevät tyytyväisinä ruokasalista. Haluan joka päivä tehdä työni vähän paremmin ja keksiä asiakkaillemme mukavia pieniä asioita, jotta he ilahtuisivat meillä käydessään. Yritän tehdä jokaisesta päivästä elämän makuisen."

Myös lähin esimies Eila Laustela Sodexosta iloitsee Irman vastuullisuudesta ja tiimihengestä.

"Irma tuo työyhteisöömme positiivista energiaa, vastuullisuutta, joustavuutta. Hän välittää aidosti muista. Hän vaatii itseltään aina parasta suoritusta ja asettaa tällä tavoin koko tiimin riman korkealle. Irmalla on aito tiimityöntekijän sydän, mikä näkyy työpäivässä toisten auttamisena", Laustela hehkuttaa.

Irma Hartonen harrastaa rivitanssia ja askartelua. Hänet voi myös löytää marja- ja sienimetsästä. Rinnalla kulkee oma aviomies, jonka kanssa Irma on jo 26 vuoden ajan toiminut sijaisperheenä. Omia lapsia on kaksi ja myös heidät on opetettu lentämään omilla siivillään.

Tyylillä alusta loppuun

Arlan Foodservice tiimi sai viettää mielenkiintoisen illan asiakkaiden ja ammattikeittiön voittajatiimi kanssa. Palkintojen lisäksi iltaan kuului myös gaalaan sopiva juhlamenu, jonka oli suunnitellut Royal Ravintoloiden Peter Ahti. Loppuillasta lavalle nousivat vielä huippuesiintyjät Laura Voutilainen ja Mikko Leppilampi.

Gaalailtana Horeca-alan ammattilaiset saivat itse nauttia hyvästä ruoasta, palvelusta ja ohjelmasta. Ansaitusti.