Pääsiäisresepti: Persialainen jogurttikeitto

Persialainen jogurttikeitto aloittaa pääsiäisen
Persialainen jogurttikeitto aloittaa pääsiäisen

Lumo Lifestyle -blogia kirjoittava Tuuli Sundman pitää siitä, että ruoka on terveellistä ja maukasta mutta myös helppo tehdä. Kesäisen hän kuljeskelee Lauttasaaren lähimetsissä poimimassa metsämansikoita sekä takapihan kirsikoita. Pitkien työpäivien jälkeen kikkailulle ei jää sijaa ja tämän Persialaisen jogurttikeitonkin valmistukseen meni vain 15 minuuttia. Aloita sinäkin pääsiäinen maukkaasti ja kokeile!

Tuuli on myös mukana What's Cooking Helsinki -tapahtumassa kokkaamassa Arlan keittiössä. Tule inspiroitumaan lisää ja vieraile myös Tuulin blogissa.

Persialainen jugurttikeitto

1 dl saksanpähkinöitä

5 dl turkkilaista jugurttia

3 dl jääkylmää vettä

1 dl rusinoita

½ kurkku kuutioituna

kourallinen minttua

kourallinen tilliä

suolaa

pippuria

(koristeluun minttua, kuivattua chiliä, sumakkia ja kuivattuja ruusunlehtiä)

Paahda saksanpähkinöitä 200 C uunissa 10 min, anna jäähtyä ja hienonna. Pyöräytä jugurtti, vesi, saksanpähkinät, rusinat, kurkku, minttu ja tilli blenderissä sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä jääkaapissa puoli tuntia. Koristele mintunlehdillä, kuivatulla chilillä, sumakilla ja kuivatuilla ruusunlehdillä. Kesällä voit käyttää kuivattujen ruusun terälehtien sijaan kurtturuusun terälehtiä (lannoittamaton pensas, ei ihan tien varresta).