Resepti: Suolapähkinä macarons

Kuva: Jauhoputti ja luumusuu

Jauhoputti ja Luumusuu -blogin perustaja Mia keksi blogin nimen yhdessä tyttärensä kanssa. Arvaatkos mistä kirjasta nimi on peräisin? Mia vannoo perinteiden nimeen ja haluaa tuoda resepteihinsä myös kukat ja muut puutarhan antimet. Yrtit matkaavat kesäisin ruokiin omasta kasvimaasta ja kananmunat saapuvat puolestaan omasta kotikanalasta.

Mia on mukana What's Cooking Helsinki -tapahtumassa ja kokkaa herkkuja Arlan keittiössä. Tule mukaan inspiroitumaan ja tutustu myös Mian blogiin.

Suolapähkinä macarons:

(n. 30 pientä macaronia)

100g valkuaista (n.3 munaa)

40g hienoa sokeria

100g suolapähkinää

+ 200 g tomusokeria

(elintarvikeväriä)

Seisota valkuaisia huoneen lämmössä 1 vrk. Blendaa suolapähkinät. Siirrä pähkinät toiseen astiaan odottamaan. Mittaa blenderin pohjalle tomusokeri ja lisää päälle hienonnetut suolapähkinät. Hienonna ja siivilöi. Seos tuntuu hieman tahnamaiselta, mutta saat sen painelemalla siivilöityä.

Vaahdota valkuaiset, lisää alkuvaiheessa hienosokeri pienissä erissä. Lisää mahdollinen väriaine. (Valkuaisvaahto kannattaa vatkata tiukaksi, sitä ohennetaan sopivaksi myöhemmin sekoittamalla.) Sekoita joukkoon jauheet, nostele ne reippaasti vaahdon joukkoon. Tässä kohtaa seuraa taikinan paksuutta, se löysenee joka sekoituksella. Älä siis sekoita liikaa! Massan tulisi muodostaa pursotusvaiheessa pienet "huiput" jotka kuitenkin siloittuvat hetken päästä.

Pursota massasta pieniä kolikon kokoisia nappeja leivinpaperille. Anna niiden kuivahtaa n. 45 min. tai kunnes pinta on kuorettunut.

Paista kuoria n. 140 asteessa n. 13 minuuttia keskitasolla.

Pähkinätäyte:

30 g tomusokeria

30 g jauhettua suolapähkinää

20 g pehmeää voita

Sinihomejuustotäyte:

80 g sinihomejuustoa

2 rkl smetanaa