Resepti: Porkkanakakku

Kuva: Ullas Kärleksmums

Soveltamisen mestari Ulla, kirjoittaa Ullas Kärleksmums -blogia. Leivonnassa ja kokkauksessa hän luonnehtii itseään suurpiirteiseksi, eikä jauhojen ja muiden ainesten määrä ole "niin justiinsa" vaan vähän sinnepäin. Mikäli jokin ainesosa puuttuu, on Ulla taitava keksimään tilalle korvaavan tuotteen. Appelsiinimehun voi esimerkiksi korvata Vichyllä. 

Ulla kokkaa Arlan keittiössä What's Cooking Helsinki -tapahtumassa. Käy kurkkaamassa myös Ullan blogiin.

Ullan porkkanapiirakka:

4 onnellisen kanan munaa

2,5 dl sokeria

2 dl voisulaa

6 dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta

4 tl kanelia

3 tl vanilliinisokeria

2 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää sulanut ja jäähtynyt voi. Lisää porkkanaraaste vähitellen kuvien aineiden kanssa. Jos paistat uunipellillä, paista 225 °C kunnes kypsää n. 20-30 minuuttia. Jos taas ajattelit tehdä porkkanapiirakan kakun muotoon, paista hieman kauemmin, ainakin 40 minuuttia ja kokeile aina välillä kypsyyttä. 

Kuorrute jähtyneen piirakan päälle:

100 gr sulatejuustoa

100 gr voita

4 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

koristeluun mantelirouhetta

Sulata sulatejuusto ja voi miedolla lämmöllä, kunnes seos on nestemäistä. Anna jäähtyä kylmäksi ja lisää sitten tomusokeri. Itse pidän oikein paksusta kuorrutteesta, niin en koskaan mittaa tomusokeria, vaan kaadan vain näppituntumalla pikkuhiljaa, kunnes kuorrute on tasaista ja tarpeeksi paksua. Mutta tuo 4 dl on aika hyvä määrä. Lisää tomusokerin kanssa myös vanilliinisokeri antamaan lisämakua. Koristele mantelirouheella. Niin hyvää! mums!