Resepti: Sitrusposset

Kuva: Herneetkin rokkaa

Herneetkin rokkaa -blogia luotsaava Petra syö kokkaamansa ruoat yleensä hieman haaleana. Kaikki blogin ruoat on nimittäin tehty syötäviksi ja kuvien ottamisen jälkeen ruoka on jo saattanut hieman jäähtyä. Petra tituleeraa itseään ihan tavalliseksi kotikokiksi ja samanlaista linjaa noudattavat myös hänen reseptinsä, pienellä pilkkeellä silmäkulmassa tietenkin.

Petra on mukana What´s Cooking Helsinki -tapahtumassa kokkaamassa herkkureseptejään Arlan keittiössä. Tule tapahtumaan inspiroitumaan lisää ja vieraile myös Petran blogissa.

Sitrusposset, 2:lle

2dl kermaa

0,75dl sokeria

0,75dl itse puristettua sitrushedelmien mehua (esimerkiksi 2/3 sitruunamehua ja 1/3 mandariinimehua)

päälle: kermavaahtoa ja sitruunankuoriraastetta

Purista mehu sitrushedelmistä, ja siivilöi mehusta hedelmäliha pois. Laita kerma pieneen kattilaan ja kuumenemaan hellalle. Lisää sokeri ja sekoita koko ajan kunnes sokeri on täysin sulanut ja kerma poreilee. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada sitrushedelmien mehu joukkoon. Sekoita ja kaada seos kahteen annoslasiin. Laita lasit jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään viitisen tuntia tai vaikka yön yli. Lisää annoksien päälle kermavaahtonokareet ja sitruunankuoriraastetta ennen tarjoilua.