Ei pakkaus tuotetta pahenna - päinvastoin

Elintarvikepakkauksella on monta tehtävää. Pakkaus parantaa tuotteen säilyvyyttä ja suojaa sitä, rakentaa tuotteen imagoa ja jakaa kuluttajille tietoa tuotteen sisällöstä. Nykyaikainen pakkaus huomioi myös ympäristön.

Meidän tavoitteemme on valita tuotteillemme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Olemme jo pidemmän aikaa käyttäneet pakkauksia, joissa kartonkikääre tukee tavallista ohuempaa muovipikaria. Näin vähennämme myös ympäristöön kohdistuvia haitallisia vaikutuksia minomoimalla muovin käytön.

Kyseisten pakkausten kaikki osat ovat kierrätettäviä. Kääre lajitellaan kartonkijätteeseen, kansi on alumiinia ja se kierrätetään metallijätteenä. Muovipikarin voi kierrättää muovipakkauksille tarkoitetuissa kierrätyspisteissä, joiden määrää lisätään ensi vuoden alusta huomattavasti.

Pakkaus irrotettavalla kartonkikääreellä antaa meille myös mahdollisuuden informatiivisempaan pakkausviestintään, sillä kartongista voidaan hyödyntää sekä ulko- että sisäpinta.

”Tälläisiä pikareita käytetään meillä tällä hetkellä muun muassa Arla Protein, Arla Luonto+ ja Arla Ihana –tuotteissa. Kannattaa irroittaa pakkausten kartonki ja kurkata niiden sisäpuolelle”, vinkkaa kategoriapäällikkö Anne Giersberg.

Kierrätä muovipakkaukset

Ensi vuoden alusta lähtien elintarvikkeissa käytetyt muoviset pakkausmateriaalit, kuten jogurttipurkit, voirasiat ja juustopakkaukset, voi laittaa kierrätykseen niille tarkoitetuissa pisteissä. Pisteitä on vuoden alussa noin 500 eri puolilla Suomea, mutta niiden määrän kasvaa vuoden aikan. Muovipakkaukset uusiokäytetään mm. teollisuuden raaka-aineeksi. Niistä voidaan valmistaa esimerkiksi putkia, kasseja ja säkkejä.

Tällä viikolla (21.-29.11.) vietetään muoviton vaihtoehto –kampanjaa, joka haastaa yritykset ja organisaatiot vähentämään muovijätteen määrää.