Aamiaislimppu

Aamiaislimppu

Leivo leivät tattari- ja ruisjauhoista. Täydellinen lisä aamupalapöydässä juuston kanssa!
https://www.arla.fi/reseptit/aamiaislimppu/

Tee näin:

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito kulhoon ja sekoita. Lisää rahka, voi, suola, hunaja, 2 dl tattarihiutaleita, ruis- ja suurin osa tattarijauhoista. Alusta taikina tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja ja anna taikinan kohota levinliinan alla noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo 2 leipää. Aseta ne leivinpaperille uunipellille. Kohota leipiä levinliinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele leivät kananmunalla ja ripottele päälle 1 dl tattarihiutaleita. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna leipien jäähtyä. Tarjoiluehdotus: Tarjoile juuston kanssa.
Valmis!

Ainekset

5 dl
Hiivaa
50 g
250 g
4 rkl
Suolaa
2 tl
Hunajaa
1 rkl
Tattarihiutaleita
3 dl
Karkeita ruisjauhoja
6 dl
Tattarijauhoja
8 dl
Kananmuna
1