Broilerinmaksamousse

Broilerinmaksamousse

Broilerinmaksamousse on hienostunut herkku, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi leivän päällä tarjottavaksi.
https://www.arla.fi/reseptit/broilerinmaksamousse/

Tee näin:

  • Leikkaa maksat pienemmiksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valksosipulinkynsi. Sulata voi pannulla ja lisää maksa ja sipulisilppu kuumalle pannulle. Paista hetki sekoitellen, kunnes maksa kypsyy, mutta on vielä sisältä hiukan punertavaa. Laita maksa-sipuliseos monitoimikoneeseen ja lisää suola, pippuri, konjakki ja voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja jatka sekoittamista, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää joukkoon pähkinät (voit jättää pois halutessasi) ja kaada seos kahteen pieneen vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa hyvin ennen tarjoilua. Mousse säilyy jääkaapissa 4-5 päivää ja sen voi pakastaa.
Valmis!

Ainekset

Broilerinmaksaa
400 g
Pieni keltasipuli
1
Valkosipulinkynsi
1
2 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Konjakkia
2 rkl
100 g
1½ dl
Saksan- tai hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna
½ dl