Bruschetta

Bruschetta

30 minuuttia
Herkullisen rapeaksi grillattu maalaisleipä ja raikas tomaatti on täydellinen yhdistelmä. Lisämakua ja ihanaa pehmeyttä perinteinen bruschetta saa aurinkokuivatut tomaatit -tuorejuustosta.
https://www.arla.fi/reseptit/bruschetta/

Tee näin:

Bruschetta
  • Hienonna tomaatit, punasipuli ja basilika ja sekoita ne kulhossa yhteen.
  • Lisää oliiviöljy ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paahda tai grillaa leipäsiivut rapeiksi.
  • Halkaise valkosipulinkynnet ja pyyhi leivät valkosipulilla.
  • Levitä päälle reilusti kuohkeaa tuorejuustoa. Viimeistele tomaattiseoksella.
Valmis!

Ainekset

Bruschetta
Suurta, kypsää tomaatteja
4
Punasipuli
1
Tuoretta tuore basilika
½ ruukku
Oliiviöljyä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 rkl
Suolaa
Pippuria
Maalaisleipä
6 siivua
Valkosipulinkynsiä
3
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Focaccia
60+ min
Focaccia
(35)
Kukkafocaccia
1 tunti
Kukkafocaccia
(6)

Bruschetta – italialainen antipasti

Bruschetta on italialainen herkku, joka yhdistää rapean leivän ja mehukkaat, tuoreet maut täydellisesti. Se on yksinkertainen, mutta taivaallinen ruokalaji, joka hurmaa jokaisen italialaisen ruoan ystävän sydämen.

Bruschettan valmistuksessa avainasemassa on hyvälaatuinen leipä. Paras valinta on maalaisleipä, joka on rapea pinnalta ja pehmeä sisältä. Leipä siivutetaan ja paahdetaan uunissa tai grillissä, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin. Tämä antaa bruschettalle sen perinteisen rapean rakenteen.

Täydellisen bruschetta-reseptin salaisuus

Täydellinen bruschetta valmistuu laadukkaista raaka-aineista. Kypsät tomaatit, tuore basilika, oliiviöljy ja valkosipuli muodostavat klassisen pohjan. Pehmeyttä ja kermaisuutta täytteeseen tuo Arla Lempi aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto.

Tomaatit kannattaa pilkkoa pieniksi kuutioiksi, jotta niiden mehu pääsee oikein imeytymään leivän pintaan. Lisäksi basilikan tuoreus ja oliiviöljyn laatu korostavat bruschettan herkullista makumaailmaa. Maun kruunaa ripaus suolaa ja mustapippuria, jotka tasapainottavat tomaattien makeutta. Halutessaan bruschetta voidaan viimeistellä esimerkiksi balsamiviinietikalla tai parmesaanijuustoraasteella, jolloin vaikutelma on sama kuin aidossa, italialaisessa ravintolassa.

Bruschetta vie sinut makumatkalle Italiaan

Bruschetta maistuu taivaalliselta yhdistäen leivän rapeuden ja aromaattisen täytteen mehukkuuden täydellisesti. Leivän rakenne tarjoaa vastusta tomaatin mehukkuudelle ja basilikan raikkaudelle. Jokainen suupala on kuin makumatka Italiaan.

Bruschettat sopivat moniin eri tilaisuuksiin. Ne ovat mainio alkupala illalliskutsuilla tai noutopöydässä juhlissa. Lisäksi ne toimivat herkullisena lisänä esimerkiksi brunssilla tai kevyenä lounaana. Niiden helppo valmistus tekee niistä myös arkiruokien kruunun, kun halutaan jotain nopeaa, mutta herkullista.

Yhteenvetona bruschetta on italialainen herkkupala, joka vie makumatkalle Välimeren rannalle. Laadukkaat raaka-aineet ja oikeaoppinen valmistustapa tekevät siitä taivaallisen herkun. Bruschettat sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin ja tarjoavat aina makunautinnon. Ne ansaitsevat paikkansa jokaisen ruokalistan ylpeydena.