Bruschettaa pinaatilla ja salamilastuilla

Bruschettaa pinaatilla ja salamilastuilla

Kermainen ja moderni bruschetta, jossa kuivatut salamialastut ovat piste i:n päällä. Tällä reseptillä uppomunia on yhtä helppo tehdä kuin munakasta.
https://www.arla.fi/reseptit/bruschettaa-pinaatilla-ja-salamilastuilla/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 °C:een. Lisää salamiviipaleet leivinpaperille uunipellille. Kuivata niitä uunin yläosassa 8-10 minuuttia. Kääntele niitä, kun paistoajasta on mennyt puolet. Anna jäähtyä. Paahda leipäviipaleet kullanruskeiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipulit voissa isossa paistinpannussa. Lisää pinaatti ja anna sen paistua hetken. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta vesi, etikka ja suola. Riko munat erilliseen kahvikuppiin tai vastaavaan. Liu’uta kananmunat varovasti veteen ja anna hautua noin 5 minuuttia poreilevassa vedessä. Vesi ei saa kiehua! Nosta kananmunat pois ja valuta ne. Levitä pinaatti paahdettujen leipien päälle. Lisää kananmunat ja crème fraîche. Päällystä salamilastuilla ja mausteilla.
Valmis!
Vinkki

Kätevä temppu kananmunien hauduttamiseen! Laita pala muovikelmua, noin 10x10 cm, kahvikuppiin. Riko kananmuna ja kiristä kelmu tiukaksi palloksi niin, ettei sisään jää ilmaa. Sido se kelmukaistaleella tai narunpätkällä. Hauduta munia poreilevassa vedessä noin 5 minuuttia. Poista kelmu juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Leipäviipaletta, esim. sourdough-leipää
4
Salamimakkaraa
8 siivua
Sipuli
1
Valkosipulinkynsi
1
Tuoreita pinaatinlehtiä
300 g
2 rkl
Kananmunia
4
Vettä
2 l
Etikkaa 12 %
1 rkl
Suolaa
1 rkl
1 dl
Lisäksi
Chilihiutale
Merisuolaa
Mustapippuria