Yrttibroileri

Yrttibroileri

Tämä yrttibroileri-resepti on kotoisin Ruotsista. Samalla reseptillä tarjoiltiin yrttibroileria vuonna 1983, kun kuuluisa Edsbacka Krog-ravintola avasi ovensa.
https://www.arla.fi/reseptit/edsbackan-yrttibroileri/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele broileri voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin alaosassa noin 1 tunti. Voitele broileria muutaman kerran paiston aikana. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Paista sipuli voissa. Lisää tomaattipyree, liemi, viini ja kerma. Keitä ilman kantta 15 minuuttia. Hämmennä jauhot pieneen vesimäärään ja vatkaa kastikkeeksi. Lisää kurkkukuutiot ja keitä 3 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kana kastikkeen ja vasta keitettyjen, voissa käänneltyjen sesonkikasviksien kera.
Valmis!

Ainekset

Tuore broileri (n. 1,3 kg)
1
2 rkl
Suolaa
1 tl
Hyppysellinen mustapippuri
1
Kastike
Sipuli
1
Cm kurkkua
10
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Kanalientä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
3 dl
Vehnäjauhoa
1 rkl
Tuoreita hienonnettuja yrttejä esim. persiljaa, kirveliä, rakuunaa
1 dl
Suolaa
Pippuria