Apetina-uunilohi ja kermapunajuuret

Apetina-uunilohi ja kermapunajuuret

50 minuuttia
Apetina-uunilohi ja sitruunaiset kermapunajuuret ovat helpot valmistaa ja vievät kielen mennessään.
https://www.arla.fi/reseptit/feta-uunilohi-ja-kermapunajuuret/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Poista lohipaloista mahdolliset ruodot. Pane kalapalat uunivuokaan ja mausta sitruunapippurilla.
  • Hienonna juusto haarukalla ja sekoita ruokakermaan sekä mausta rosmariinilla. Kaada kermaseos lohipaloille. Kypsennä 20-30 minuuttia.
  • Keitä sillä aikaa riisiä lisäkkeeksi.
  • Valmista kermapunajuuret. Kuori ja kuutioi punajuuret. Hienonna sipuli.
  • Kuumenna pannu ja lisää sille rasva. Lisää pannulle punajuurikuutiot, sipulisilppu ja sitruunamehu. Paista sekoitellen ja vähennä lämpöä. Lisää ruokakerma ja mausteet.
  • Anna hautua kannen alla sopivan kypsäksi. Tarkista maku. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.
  • Ota lohivuoka uunista. Tarjoa uunilohi riisin ja kermapunajuurten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Lohifilee (yht. 4 kpl)
800 g
1 pkt
Kastike
2 dl
Tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl
Kermapunajuuret
Raakaa punajuuri (yht. 300 g)
Punasipuli
1
Inkivääriä
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
1½ dl
Dijon-sinappia
2 tl
Suolaa
n. 1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Sitruunapippuria
½ rkl
Hunajaa
½ rkl
Koristeluun
Ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl