Flat bread mustapippurituorejuustolla

Flat bread mustapippurituorejuustolla

45 minuuttia
Helpot flatbreadit eli pannuleivät muuttuvat täydelliseksi ateriaksi raikkailla päällisillä. Mustapippurituorejuusto antaa reilusti makua miedommin maustetuille kasviksille ja proteiinille.
https://www.arla.fi/reseptit/flat-bread-mustapippurituorejuustolla/

Tee näin:

Flat bread mustapippurituorejuustolla
  • Aloita laittamalla punasipulit ja kurkut marinoitumaan täytettä varten. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja siivuta kurkku. Laita molemmat omiin kulhoihinsa.
  • Mittaa etikka, sokeri, suola ja yhden limen mehu kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Kaada liemi puoliksi sipuleiden ja kurkkujen päälle.
  • Valmista leivät mittaamalla jauhot, leivinjauhe, suola ja jogurtti kulhoon. Sekoita hyvin ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
  • Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli osat jauhotetulla alustalla litteiksi leiviksi.
  • Kuumenna pannu ja paista leivät kuivalla pannulla keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja kohoavat hieman.
  • Valmista täyte paistamalla jauhis tai jauheliha öljyssä rapeaksi. Mausta soijakastikkeella.
  • Kasaa leivät levittämällä ensin päälle reilusti mustapippurituorejuustoa ja kasvisjauhista. Lisää marinoituja kurkkuja, sipulia ja seesaminsiemeniä. Viimeistele tuoreella korianterilla ja limen mehulla.
Valmis!

Ainekset

Flat bread
Vehnäjauhoja
4½ dl
Leivinjauhetta
¾ tl
Suolaa
¼ tl
300 g
Täyte
Oliiviöljyä
1 rkl
Kasvisjauhelihoja
250 g
Soijakastiketta
noin 1- 2 rkl
Punasipuli
2
Kurkku
1
Sushietikkaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Suolaa
½ tl
Limettejä
2
1 prk
Paahdettuja seesaminsiemeniä
2 rkl
Korianteria
Lisää herkullisia ideoita
Valkosipulileipä
60+ min
Valkosipulileipä
(4)