Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät maistuvat kaikille. Kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja pakastaa. Sämpylöistä voi valmistaa herkullisia hampurilaisia.
Arvioi (3)

Minun arvosanani

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät maistuvat kaikille. Kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja pakastaa. Sämpylöistä voi valmistaa herkullisia hampurilaisia.

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 15 g Arla Meijerivoita
  • 7 dl lämmintä vettä max 37 °
  • 3½ dl kaurajauhoja
  • 3½ dl riisijauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • ½ dl FiberHusk-jauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 3 rkl seesaminsiemeniä

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon, lisää lämmin vesi ja sulatettu voi. Lisää keskenään sekoitettu kuiva-aineet nesteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää munat ja hunaja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinasta jää melko löysä. Anna taikinan nousta n. 30 min. Kuumenna uuni 200°. Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Jauhota kädet kaurajauholla. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile niistä varovaisesti pyöreitä pullia, vaivaamatta niitä. Kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 10 min. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista uunin keskiosassa noin 20 min. Anna jäähtyä ritilällä.

Vinkit

Kannattaa tutustua myös muihin gluteenittomiin
resepteihin.

Suositellut tuotteet