Hampurilaiset grillissä

Hampurilaiset grillissä

Valmista mehevät hampurilaiset grillissä! Grillattuja hampurilaispihvejä voi maustaa juustolla ja itsetehdyllä aprikoosiketsupilla. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/hampurilaiset-grillissa/

Tee näin:

Aprikoosiketsuppi
  • Valmista ensin aprikoosiketsuppi. Kuori ja pilko sipuli. Poista aprikoosien kivet ja viipaloi ne.
  • Paista sipulit ja aprikoosit kattilassa rypsiöljyn kanssa noin 3 minuuttia.
  • Lisää chilikastike, valkoviinietikka ja hunaja. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta aprikoosiketsuppi suolalla ja pippurilla.
Hampurilaiset grillissä
  • Valmista seuraavaksi hampurilaiset grillissä. Muotoile ensin jauhelihasta neljä isoa hampurilaispihviä. Mausta pihvien ala- ja yläpinta suolalla ja pippurilla.
  • Grillaa hampurilaispihvejä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ota pihvit pois grillistä ja laita päälle juustoviipaleet.
  • Viipaloi tomaatit valmiiksi.
  • Lämmitä halkaistut hampurilaissämpylät nopeasti grillissä.
  • Kokoa hampurilaiset: täytä juustoisella pihvillä, tomaattiviipaleilla ja aprikoosiketsupilla.
  • Tarjoile hampurilaiset heti esimerkiksi bataattiranskalaisten ja Coleslaw-salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Hampurilaiset grillissä
Jauhelihaa
600 g
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Castello® Burger Blue -juustoa
4 siivua
4 siivua
Tomaatteja
2
Hampurilaissämpylä
4
Aprikoosiketsuppi
Salottisipulia
2
Aprikoosia
4
Rypsiöljyä
1 rkl
Chilikastiketta
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Hunajaa
1 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Lohkoperunat
40 minuuttia
Lohkoperunat
(2)