Homejuustopiirakka

Homejuustopiirakka

1 tunti
Homejuustopiirakka maistuu jokaisena vuodenaikana! Tämä homejuustopiirakka saa purjosta ihanaa makeutta. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/homejuustopiirakka/

Tee näin:

Piirakkataikina
  • Aloita valmistamaan homejuustopiirakka tekemällä ensin piirakkataikina. Sekoita voi ja jauhot monitoimikoneessa muruiseksi massaksi
  • Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan, noin 23 cm halkaisijaltaan. Anna piirakkapohjan olla jääkaapissa vähintään 30 min. Laita uuni lämpenemään 225°C asteeseen.
  • Pistele piirakkapohjaan haarukalla muutamia reikiä ja esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Täyte
  • Valmista homejuustopiirakan täyte. Silppua purjo ja kuullota voissa paistinpannulla noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  • Sekoita keskenään kananmunat ja kerma. Murskaa sinihomejuustoa kerma-munaseoksen joukkoon ja kaada täyte purjojen päälle piirakkavuokaan.
  • Paista homejuustopiirakka uunin keskitasolla noin 30 minuutin ajan.
  • Jätä valmis homejuustopiirakka jäähtymään huoneen lämpöön hetkeksi ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Piirakkataikina
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Kylmää vettä
1½ rkl
Täyte
Castello® Crumbly Blue sinihomejuustoa
140 g
Kananmunia
2
15 % ruokakermaa
2½ dl
Suolaa
½ tl
Silputtua purjoa
3 dl
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita