Juhannuskakku

Juhannuskakku

1 tunti
Ihana juhannuskakku kruunaa keskikesän juhlan. Voit valmistaa marengin jo hyvissä ajoin etukäteen. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/juhannuskakku/

Tee näin:

  • Aloita juhannuskakku valmistamalla ensin marenkipohja. Kuumenna uuni 90 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää erikoishieno sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  • Levitä marenki lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille. Paista juhannuskakun marenkipohjaa uunin keskitasolla 2 tunnin ajan ja käännä sitten uuni pois päältä. Anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä.
  • Aseta marenkipohja tarjoilulautaselle ja lusikoi rahka marengin päälle. Koristele juhannuskakku mansikoilla ja grillatuilla vaahtokarkeilla. Tarjoile juhannuskakku heti koristelun jälkeen!
Valmis!
Vinkki

Marenkipohja kannattaa valmistaa jo pari päivää etukäteen ja pakata mukaan mökille. Lisää rahka, mansikat ja vaahtokarkit vasta ennen tarjoilua.

Ainekset

Munanvalkuaista
3
Erikoishienoa sokeria
2 dl
400 g
Mansikoita
Vaahtokarkkia
Lisää herkullisia ideoita