Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

60+ min
Kaalilaatikko on todiste siitä, että herkullinen ruoka voi olla myös terveellistä. Perinteinen kaalilaatikko on maultaan pehmeä; maun salaisuus piilee pitkässä haudutuksessa.
https://www.arla.fi/reseptit/kaalilaatikko/

Tee näin:

Kaalilaatikko
  • Herkullinen kaalilaatikko ei ole vaikea valmistaa, kunhan muistat varata tarpeeksi aikaa, jotta laatikko ehtii muhia uunissa meheväksi! Laita uuni kuumentumaan 175 asteiseksi.
  • Aloita valmistamaan kaalilaatikko keittämällä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna sitten riisin jäähtyä.
  • Käsittele kaali. Revi kaalin päällimmäinen kerros pois ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
  • Paista jauheliha suurella, kuumalla pannulla. Jos käytät vähärasvaista jauhelihaa, käytä paistamiseen Arla meijerivoita. Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon sipuli ja paista hetki.
  • Lisää kaali (voit paistaa kaalin kahdessa erässä, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kun kaali on pehmennyt, sekoita joukkoon mausteet ja keitetty riisi.
  • Kaada seos voilla voideltuun vuokaan. Sekoita kananmuna ja maito ja kaada seos kaalilaatikon päälle. Laita laatikon päälle vielä muutama voinokare, jotta kaalilaatikko saa pintaansa herkullista väriä ja rapeutta.
  • Paista kaalilaatikko uunin keskitasolla noin 45 minuutin ajan.
  • Nauti perinteinen kaalilaatikko puolukkasoseen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalikeittoa tai kaalikääryleitä!

Ainekset

Kaalilaatikko
1 rkl
Keitettyä riisiä
1½ dl
Kaali
800 g
Sipuli
1
Jauhelihaa
300- 400 g
Suolaa
1 tl
Kuivattua meiramia
1 tl
Valkopippuri
ripausta
Siirappia
1- 2 rkl
3 dl
Kananmuna
1
25 g
Lisää herkullisia ideoita
Kasviskiusaus
60+ min
Kasviskiusaus
(6)
Makaronilaatikko
60+ min
Makaronilaatikko
(40)