Karhunvatukkapiirakka

Karhunvatukkapiirakka

Suklainen piirakka karhunvatukoilla ja greippivaahdolla vie kielen mennessään. Halutessasi voit myös valmistaa pohjan ilman suklaata.
https://www.arla.fi/reseptit/karhunvatukkapiirakka/

Tee näin:

Piirakkapohja
  • Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja sokeri. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja murenna se jauhoseokseen. Koosta taikina ja paina se voideltuun pyöreään vuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan). Painele taikina niin, että se mene noin 3 cm vuoan laitojen yli. Laita piirakkapohja peitettynä jääkaappiin vähintään ½ tunniksi. Paista pohja 200 °C uunin keskiosassa noin 15 minuutta. Jaa suklaapalat tasaisesti kuumalle pohjalle ja anna sen jäähtyä. Lisää greippivaahtoa piirakkapohjalle ja levitä karhunvatukoita tasaisesti pinnalle.
Greippivaahto
  • Halkaise vaniljatanko ja kaavi pois siemenet. Vatkaa sekaisin keltuaiset, sokeri, vaniljansiemenet, maissitärkkelys ja tyhjä vaniljatanko kattilassa. Lisää maito ja greippimehu ja lämmitä kohtalaisella lämmöllä kevyesti vatkaten. Keitä greippimaitoa noin 1 minuutti edelleen vatkaten. Anna sen jäähtyä kulhossa, välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita greippimaito ja käännä joukkoon kermavaahtoon.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoja (n. 1 dl)
100 g
Valssattuja kaurahiutaleita (n. 1 dl)
30 g
Sokeria
2 rkl
75 g
Tummaa suklaa (kaakaopitoisuus n. 57 %)
10
Greippivaahto
Vaniljatanko
1
Munankeltuaista
3
Sokeria
3 rkl
Maissitärkkelystä
2 rkl
1½ dl
Greippimehua
1 dl
1½ dl
Karhunvatukoita
300 g
Koristeluun
Raastettua greipin kuorta
Lisää herkullisia ideoita
Vadelmapiirakka
1 tunti
Vadelmapiirakka
(5)