Kuhaa ja punajuuria

Kuhaa ja punajuuria

Herkulliset punajuuret ja maukas kokonainen kuha valmistuvat kuin itsestään uunissa.
https://www.arla.fi/reseptit/kuhaa-ja-punajuuria/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa kala ja laita uunipannulle. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Lisää ne uunipannulle. Leikkaa 3-4 viiltoa kalan selkäpuolelle ja lisää puolet tillistä viiltoihin. Lisää loput kalan sisään. Kaada rypsiöljy kalan ja punajuurten päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskiosassa 30-40 minuuttia. Sekoita kastike. Tarjoile kala punajuurien, kastikkeen ja leivän kanssa.
Valmis!
Vinkki

Pyydä apua kalatiskiltä suomustamiseen, jos olet epävarma.

Ainekset

Perattu ja suomustettu kokonainen kuha
1½ kg
Punajuurta
1½ kg
Hienonnettua tuoretta tilliä
1½ dl
Rypsiöljy
4 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 ripaus
Kastike
2 dl
Hienonnettua tuoretta tilliä
½ dl
Sormisuolaa
1 tl