Paahtovanukas

Paahtovanukas

1 tunti
Klassinen paahtovanukas viimeistelee herkullisen illallisen. Paahtovanukas on kermainen vanukas, jossa maistuu rapea karamelli. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/paahtovanukas/

Tee näin:

  • Aloita paahtovanukas sulattamalla sokeri kuivassa ja lämpimässä paistinpannussa.
  • Lisää vesi ja kiehauta yhdessä sulatetun sokerin kanssa kullanruskeaksi karamelliksi.
  • Levitä karamelli välittömästi pieniin annosvuokiin.
  • Kuumenna uuni 100 asteeseen.
  • Halkaise vaniljatanko ja kiehauta kerma. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa.
  • Kaada kerma munien ja sokerin joukkoon kulhoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina annosvuokiin.
  • Kypsennä paahtovanukkaat uunin keskitasolla 45–50 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Anna paahtovanukkaiden jäähtyä.
  • Leikkaa veitsellä paahtovanukkaan reunojen ympäri ja käännä annosvuoka ylösalaisin.
  • Tarjoile paahtovanukas tummapaahtoisen kahvin kanssa!
Valmis!

Ravintosisältö

545 Kcal

Ainekset

Paahtovanukas
Sokeria
2 dl
Vettä
¾ dl
15 % ruokakermaa
5 dl
Vaniljatanko
1
Kananmunia
4
Suolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita