Pinaattilasagne

Pinaattilasagne

Pinaatti on oivallinen ja maukas täyte kasvislasagneen. Tarjoile pinaattilasagne raikkaan vihersalaatin kera!
https://www.arla.fi/reseptit/pinaattilasagne/

Tee näin:

  • Aloita pinaattilasagne valmistamalla tomaattikastike. Anna voin sulaa pannulla korkeassa lämpötilassa, mutta ilman ruskistumista. Kuullota sipulia ja valkosipulia noin 1 minuutti. Lisää loput ainekset ja kuumenna seos kiehuvaksi. Kypsennä matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
  • Anna pinaatin valua siivilässä ja painele ylimääräinen kosteus pois. Jaa tomaattikastike 3 erään ja pinaatti, lasagnelevyt ja juusto jokainen 2 erään. Lisää erät voideltuun vuokaan (noin 6 x 22 x 27 cm). Aloita tomaattikastikkeella, sitten pinaattia, juustoa ja lasagnelevyjä. Jatka tässä järjestyksessä - lopeta tomaattikastikkeella.
  • Ripottele vielä päälle juustoraaste sekä murustettu feta ja paista pinaattilasagne 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia. Peitä lasagne leivinpaperilla viimeisten 15 minuutin ajaksi, jos se tulee liian tummaksi. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
  • Valmista lisukesalaatti. Laita romainesalaatti, kurkku, herneet ja punasipuli kulhoon ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Tarjoile salaatti pinaattilasagnen kenssa.
Valmis!

Ainekset

Sulatettua kokonaista pakastepinaattia
600 g
Tomaattikastike
25 g
Karkeaksi silputtua keltasipulia (n. 200 g)
2
Pientä murskattua valkosipulinkynsiä
2
Tomaatteja kuutioina (à n. 400 g)
3 tlk
Vettä
1½ dl
Kuivattua oreganoa
1 tl
Suolaa
2 tl
Vastajauhettua pippuria
Esikypsytettyjä kuivattuja lasagnelevyjä (n. 175 g)
10
200 g
100 g
Salaatti
Karkeaksi revittyä salaattia (esim. romainea)
1 l
Kurkku pieninä paloina (n. 150 g)
1
Sulatettuja pakasteherneitä
150 g
Punasipuli ohuina kiiloina (n. 75 g)
1
Suolaa
½ tl
Vastajauhettua pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Lasagne
50 minuuttia
Lasagne
(55)
Makaronilaatikko
60+ min
Makaronilaatikko
(41)
Pinaattimunakas
30 minuuttia
Pinaattimunakas
(16)