Pizzapohja

Pizzapohja

1 tunti
Itsetehty pizzapohja on hyvän pizzan peruselementti. Rapea pizzapohja ja omat lempparitäytteet ovat täydellinen yhdistelmä!
https://www.arla.fi/reseptit/pizzapohja/

Tee näin:

Pizzapohja
  • Aloita valmistamaan pizzapohja murentamalla hiiva kulhoon.
  • Lisää vesi, öljy, suola ja suurin osa jauhoista.
  • Vaivaa huolella sitkeäksi taikinaksi. Viimeistele pizzapohja vaivaamalla loput jauhoista joukkoon.
  • Jätä pizzapohja nousemaan leivinliinan alle noin 30 minuutiksi.
  • Muotoile taikinasta 2 pyöreää pizzapohjaa. Täytä kumpikin pizzapohja haluamillasi täytteillä.
  • Paista pizzat 250-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Voit tehdä ison pizzataikainan kerralla ja osan pakastaa kerta-annoksina. Huom! älä annan pakastettavan taikinan nousta, vaan pakasta se heti.

Vinkki

Pizza muuntuu helposti moneen makuun sopivaksi, ja täytevaihtoehtoja on yhtä paljon kuin pizzakokkeja. Tutustu kaikkiin herkullisiin pizzaresepteihimme!

Ainekset

Pizzapohja
Hiivaa
25 g
Lämmintä vettä
2½ dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
6 dl
Lisäksi pizzatäytteitä maun mukaan
Tomaattikastiketta
Kinkkusuikaleita
Tomaatti
Paprika
Lisää herkullisia ideoita
Kebab-pizza
1 tunti
Kebab-pizza
(3)
Pepperonipizza
30 minuuttia
Pepperonipizza
(24)
Arkipäivän pizza
20 minuuttia
Arkipäivän pizza
(30)