Runebergin tortut

Runebergin tortut

Runebergin tortut ovat mantelilla maustettuja leivonnaisia, joita koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/runebergin-tortut/

Tee näin:

  • Aloita Runebergin tortut valmistamalla ensiksi torttutaikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Asettele pellille tai muffinssivuoan syvennyksiin 12 paperista leivos- tai muffinssivuokaa ja lusikoi taikinaa kuhunkin leivosvuokaan.
  • Laita Runebergin tortut noin 200°C asteiseen uuniin ja paista niitä 10 minuuttia.
  • Kun Runebergin tortut ovat kypsiä, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.
  • Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään. Huomioi, että seoksen pitäisi olla tarpeeksi notkeaa pursotettavaksi.
  • Kumoa Runebergin tortut vuoistaan ja lusikoi jokaisen tortun päälle nokare vadelmahilloa.
  • Pursota (tai valuta lusikalla) sokerikuorrutteesta "rengas" kunkin vadelmasilmän ympärille.
  • Tarjoile valmiit Runebergin tortut kahvipöydässä tai jälkiruoaksi.
Valmis!

Ainekset

100 g
Sokeria
1 dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
1 dl
Korppujauhoa
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Mantelijauhoa
½ dl
Pinnalle
Vadelmahilloa
Sokerikuorrutus
Tomusokeria
n. 1 dl
Vettä
½ rkl
Lisää herkullisia ideoita