Sienipiiras

Sienipiiras

45 minuuttia
Herkullinen sienipiiras filotaikinapohjalla ja kermaisella sieni-peruna täytteellä sopii täydellisesti illalliseksi tai juhliin. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/sienipiiras/

Tee näin:

  • Aloita sienipiiras ottamalla filotaikinalevyt sulamaan ja sulata ne pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti.
  • Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
  • Voitele sulatetut filotaikinalevyt noin 1 ½ rkl sulatetulla voilla. Muotoile ja painele filotaikinalevyt uunipellillä yhdeksi suureksi ”pohjaksi”. Peitä sienipiiraan pohja kostealla leivinliinalla, jottei taikina pääse kuivumaan.
  • Kuori uuniperunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota perunaviipaleita noin ½ rkl määrässä voita kuumalla paistinpannulla noin 10 minuuttia, kunnes perunat saavat vaalean kultaisen värin.
  • Puhdista sienet ja leikkaa ne karkeasti pienemmiksi paloiksi. Kuullota sieniä pannulla korkealla lämmöllä ilman rasvaa, ensin osterivinokkaat ja niiden jälkeen herkkusienet, kunnes neste on kokonaan haihtunut sienistä.
  • Nosta sienet takaisin pannulle ja lisää noin ½ rkl sulatettua voita ja valkosipulit. Paista noin 2 minuuttia.
  • Valuta raejuusto. Levitä taikinapohjalle raejuustoa, sienet, perunaviipaleet, juustoraastetta ja salviaa. Ripottele sienipiiraan päälle vielä suolaa ja pippuria.
  • Nostele sienipiiraan reunoja hieman kasaan ja voitele lopulla sulalla voilla. Paista sienipiiras uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sienipiiraan reunat ovat kauniin kullanruskeat.
  • Tarjoile sienipiiras heti keitettyjen papujen ja tuoreen leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Filotaikina (pakaste)
200 g
3 rkl
Uuniperuna (n. 250g)
1
Osterivinokkaita
250 g
Herkkusieniä
250 g
Pieniä valkosipulinkynttä
2
250 g
75 g
Silputtua tuoretta salviaa
1½ rkl
Suolaa
1 tl
Vastarouhittua pippuria
Lisäksi
Keitettyjä vihreitä papuja
450 g
Täysjyväleipä
Lisää herkullisia ideoita