Tiramisukakku

Tiramisukakku

55 minuuttia
Tiramisukakku saa täyteläistä makua kahvista ja raikkautta vaniljarahkasta. Kruunaa kahvipöytä tällä herkullisella jälkiruoalla.
https://www.arla.fi/reseptit/tiramisukakku/

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Valmista kahvi.
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa ne huolella, mutta ripeästi munavaahdon joukkoon.
  • Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja nosta uuniin 20 minuutiksi.
  • Valmista kuorrute. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon 200 g rahkaa ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  • Siisti jäähtyneen pohjan reunat leikkaamalla noin senttimetri pois, jotta reunat olisivat mahdollisimman tasaiset kakun kasaamista varten. Leikkaa pohja kolmeen yhtä suureen osaan.
  • Irrota pohjat lastan avulla leivinpaperista valmiiksi ja kostuta palat kahvilla. Jos haluat, sekoita kahvin joukkoon kaksi ruokalusikallista Marsala-viiniä.
  • Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle lastan avulla. Suojaa alusta leivinpaperisiivuilla laittamalla ne kakun reunojen alle, kuitenkin niin, että saat ne lopuksi helposti pois.
  • Levitä 200 g rahkaa pohjan päälle ja toista samoin toinen kerros.
  • Aseta kolmas kakkupohja rahkan päälle.
  • Kuorruta kakun reunat ja päällinen ohuella kerroksella rahkavaahtoa.
  • Lusikoi loput vaahdot pursottimeen ja pursota kakun pintaan pieniä huippuja.
  • Sirottele päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Kahvia
1½ dl
Kananmunia
4
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Perunajauhoja
½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
2 dl
3 prk
Marsala-viiniä )
( 2 rkl
Kaakaojauhetta
1 rkl