Tomaatti-juustofocaccia

Tomaatti-juustofocaccia

Herkullinen focaccia-leipä saa tässä reseptissä lisämakua aurinkokuivatuista tomaateista ja juustosta. Ihana herkku vaikkapa iltapalaksi!
https://www.arla.fi/reseptit/tomaatti-juustofocaccia/

Tee näin:

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi, maitorahka ja jauhot. Vaivaa taikinaksi. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Kohota lämpimässä noin 30 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja Apetina-juusto pieniksi kuutioiksi. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille uunipellille. Voitele taikina tomaattien öljyllä. Painele sormenpäillä fetamurut, tomaattipalaset ja rosmariini taikinan sisälle. Anna taikinan kohota vielä 15 minuuttia. Paista uunin keskiosassa 225C:ssa noin 25 minuuttia. Anna leivän jäähtyä. Leikkaa leipä neliön muotoisiksi paloiksi ja tarjoile uunituoreena.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
50 g
Vettä
5 dl
2 rkl
250 g
Durumvehnäjauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
150 g
300 g
Tuoretta hienonnettua rosmariinia
2 rkl
Suolaa
2 tl