Tuulihatut lakritsitäytteellä

Tuulihatut lakritsitäytteellä

60+ min
Tuulihatut lakritsitäytteellä ovat herkullinen vaihtoehto perinteisille tuulihatuille. Lakritsitäytteessä yhdistyvät mainio makupari: lakritsi ja persikka-passion.
https://www.arla.fi/reseptit/tuulihatut-lakritsitaytteella/

Tee näin:

Valmista tuulihatut
  • Aloita valmistamaan tuulihatut kuumentamalla uuni 200 asteiseksi.
  • Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola. Kiehauta seos. Laske lieden lämpötilaa, jotta seos ei enää kiehu.
  • Lisää jauhot vesi-voiseokseen puulastalla nopeasti sekoittaen. Seos ei saa enää kiehua – silloin se voi juoksettua.
  • Nosta kattila pois levyltä ja anna taikinan hieman jäähtyä
  • Lisää kananmunat yksitellen taikinaan ja vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla vaaleaa ja aivan sileää.
  • Siirrä taikina pursotuspussiin (et tarvitse välttämättä tyllaa) ja pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä tuulihattuja. Taikinasta riittää kahteen pellilliseen.
  • Paista tuulihatut uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja keveitä. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, varsinkaan alkuvaiheessa, etteivät tuulihatut lässähdä.
  • Ota valmiit tuulihatut uunista ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa. Valmista seuraavaksi lakritsitäyte.
Lakritsitäyte
  • Sekoita rahka ja lakritsikastike kulhossa tasaiseksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma paksuksi kermavaahdoksi ja kääntele sitten varovasti lakritsi-rahkaseoksen joukkoon. Lusikoi täyte pursotuspussiin (täytteen kanssa kannattaa käyttää pientä pyöreää perustyllaa).
  • Täytä tuulihatut varovasti kyljestä. Voit koota tuulihatuista klassisen tornin tai tarjoilla niitä yksittäisinä herkkupaloina tikkujen päästä.
  • Jos haluat koota korkean ja symmetrisen croquembouche-tornin, kannattaa tuulihattujen liimaamiseen valmistaa erikseen tahmea siirappi. Viimeistele lakritsitäytteiset tuulihatut reilulla lorauksella lakritsikastiketta.
  • noin 45 min (aktiivista työskentelyä) + paistoaika 25 min
Valmis!

Ainekset

Tuulihattutaikina:
Vettä
3 dl
100 g
Merisuolaa
1 tl
Erikoisvehnäjauhoa
2½ dl
Kananmunia
4
Täyte:
2 prk
Valmista paksua salmiakkikastiketta
2 dl
4 dl
Viimeistelyyn:
Salmiakkikastiketta
noin 2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Tuulihatut
50 minuuttia
Tuulihatut
(2)