Uuniomenarahkakakku

Uuniomenarahkakakku

60+ min
Paistettu rahkakakku on herkullisen mehevä ja pumpulisen pehmeä. Uuniomenalta maistuva kakku on samalla raikas ja täyteläinen.
https://www.arla.fi/reseptit/uuniomenarahkakakku/

Tee näin:

Uuniomenarahkakakku
  • Kuumenna uuni 160 ℃:seen. Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Valmista uuniomenarahkakakku murskaamalla ensin keksit ja sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi.
  • Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 8 minuuttia.
  • Pese omenat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Voitele palat sitruunamehulla ja jätä odottamaan.
  • Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin.
  • Sekoita rahka, ½ dl sokeria, vehnäjauho, vaniljasokeri, keltuaiset ja kerma yhteen.
  • Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista hetki.
  • Lisää loput ja vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on paksua ja kiiltävää.
  • Kääntele vaahto kolmessa osassa rahkatäytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle. Nostele päälle varovasti omenasiivuja.
  • Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.
  • Jäähdytä kakkua mieluiten seuraavaan päivään.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
Digestive-keksejä
200 g
70 g
Sokeria
2 rkl
Täyte
Pientä omenoita
2- 3
Sitruunamehua
Kananmunia
2
2 prk eli 400 g
Sokeria
1 dl
Vehnäjauho
½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
1 dl
Suolaa
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita
Rahkakakku
60+ min
Rahkakakku
(5)