Vodkapasta

Vodkapasta

30 minuuttia
Penne alla vodka eli vodkapasta on kermainen suosikki 80-luvulta. Vodkapasta on nopea ruoka, josta alkoholi haihtuu keitettäessä pois. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/vodkapasta/

Tee näin:

Vodkapasta
  • Aloita vodkapasta kastikkeen valmistuksesta.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista pehmeäksi voissa isossa kattilassa.
  • Lisää tomaattipyree ja paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita säännöllisin väliajoin. Lisää chilihiutaleet, vodka ja kerma. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.
  • Keitä spagetti "al denteksi", eli pinnalta pehmeäksi ja sisältä pureskeltavaksi, pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Lisää 1 dl pastavettä kastikkeeseen. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Sekoita vodkapastaa lämmöllä vielä 1–2 minuuttia.
  • Viimeistele vodkapasta parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.
  • Tarjoile vodkapasta heti.
Valmis!
Vinkki

Voit valmistaa vodkapastan kasvisversiona tai halutessasi lisätä siihen rapeaa pancettaa tai maustettua makkaraa.

Ainekset

Vodkapasta
Salottisipulia
2
Valkosipulinkynsiä
2
2 rkl
Tomaattipyreetä
200 g
Chilihiutale
½ tl
Vodkaa
½ dl
15 % ruokakermaa
2½ dl
Suolaa
1 tl
Spagettia
400 g
Parmesaania raastettuna
2 dl
Tuoretta basilikaa
1 ruukku
Lisää herkullisia ideoita
Pasta pomodoro
30 minuuttia
Pasta pomodoro
(13)
Cacio e pepe -pasta
25 minuuttia
Cacio e pepe -pasta
(3)