Mustikkapiirakka-jäätelösandwich

Mustikkapiirakka-jäätelösandwich

Mustikkapiirakka-jäätelösandwich maistuu mummon mustikkapiirakalta, mutta näyttää muulta. Trendikäs jälkiruoka rakennetaan itsetehdystä jäätelöstä ja pullista.
https://www.arla.fi/reseptit/mustikkapiirakka-jaatelosandwitch/

Tee näin:

Korvapuustitaikina
  • Kierrepullat ½ annos korvapuustitaikinaa Valmista korvapuustitaikina ohjeen mukaan. Kääri täytetty taikinalevy rullaksi niin, että kapeampi sivu on rullan pituus. Leikkaa rulla kahdeksaksi tasakokoiseksi suureksi kierrepullaksi ja nosta kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi. Paista kierrepullia 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Mustikkahillo
  • Keitä mustikkahillo. Laita kattilaan vesi ja mustikat ja kiehauta. Lisää hillosokeri ja kardemumma. Keitä 5 minuuttia sekoitellen, ota liedeltä ja anna jäähtyä.
Jäätelömassa
  • Valmista lopuksi jäätelömassa. Erottele munankeltuaiset kulhoon. Vatkaa keltuaiset sähkövatkaimella tai yleiskoneella glukoosisiirapin sekä kide- ja vaniljasokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Yhdistä keltuaisvaahto kerma-rahkavaahtoon ja kaada seos noin 1,5 litran vetoiseen astiaan. Nosta astia kelmulla suojattuna pakastimeen. Vatkaa jäätelöä 30 minuutin välein pakastamisen alkuvaiheessa neljä kertaa. Viimeisellä kerralla sekoita mukaan mustikka-kardemummahillo. Anna jäätelön jähmettyä pakkasessa yhteensä noin 4 tuntia. Kun jäätelö on jähmettynyt, kokoa annokset: leikkaa jäähtyneet kierrepullat halki ja kierittele sisään kaksi palloa jäätelöä. Herkuttele kylmän maidon tai kahvin kanssa!
Valmis!
Vinkki

Jos pakastat jäätelöä pidempään, ota se jääkaappiin pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Ainekset

Mustikka-kardemummajäätelö
Kananmunan keltuaisia
5
Glukoosisiirappia
1 dl
Hienosokeria
1 dl
Vaniljasokeria
2 tl
3 dl
200 g
Mustikkahillo
Mustikoita
3 dl
Vettä
1 rkl
Hillosokeria
1½ dl
Kardemummaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita