Puolukkajäädyke

Puolukkajäädyke

Ihana puolukkajäädyke saa kermaisen ja pehmeän lisän suussa sulavasta kinuskikastikkeesta!
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkajaadyke/

Tee näin:

Puolukkajäädyke
  • Sekoita keltuaiset, tomusokeri, puolukat ja gini. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon puolukkaseos. Kaada seos pyöreään vuokaan. Pakasta jäädykettä 4-5 tuntia.
  • Kasta vuoka nopeasti lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Kaada hieman kinuskikastiketta puolukkajäädykkeen päälle ja jätä loput tarjoiluastiaan. Koristele puolukkajäädyke marjoilla.
Kinuskikastike
  • Sekoita kerma, maito, sokeri ja siirappi kattilassa. Anna kastikkeen kiehua, kunnes se sakenee, noin10-15 minuuttia. Muista sekoittaa välillä.
Valmis!

Ainekset

Kananmunan keltuaisia
4
Tomusokeria
1 dl
Puolukoita
1½ dl
Giniä
1 rkl
4 dl
Kinuskikastike
2 dl
1 dl
Fariinisokeria
1 dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Lisää herkullisia ideoita