Sokerisuolattu lohi

Sokerisuolattu lohi

Sokerisuolattu lohi tuo vivahteen fine diningia ruokapöytään. Tarjoile lohi piimä-tillikastikkeen, etikkakurkkujen ja taimenmädin kanssa. Tutustu Arlan reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/sokerisuolattua-lohta-piima-tillikastiketta-etikoitua-kurkkua-ja-taimenenmatia/

Tee näin:

Sokerisuolattu lohi
  • Sekoita suola ja sokeri. Marinoi lohifilettä 45 min. seoksessa. Huuhtele ja kuivaa. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Piimä-tillikastike
  • Mausta piimä suolalla ja sitruunanmehulla. Lisää ennen tarjoilua tilliöljyä.
Etikoitu kurkku
  • Kiehauta etikkaliemi ja mausteet. Poista tillinvarret ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkku 1 cm viipaleiksi ja stanssaa pyöreiksi. Marinoi etikkaliemessa juuri ennen esillelaittoa, mausta suolalla.
Lisäksi
  • Valutettua Arla kermaviiliä, taimenen mätiä, til­lin­versoa sekä paahdettua mallasleipää
Valmis!

Ainekset

Sokerisuolattu lohi
Lohi
360 g
Sokeria
60 g
Merisuolaa
60 g
Piimä-tillikastike
1½ dl
Tilliöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa ja mustapippuria
Etikoitu kurkku
Kurkkua
180 g
Valkoviinietikkaa
4 rkl
Sokeria
60 g
Vettä
2 rkl
Sinapinsiemen
Tillin varret ja suolaa
Lisää herkullisia ideoita