Perunafocaccia

Perunafocaccia

60+ min
Perunafocaccia sopii vuoden kaikkiin juhliin tarjottavaksi. Leikittele ja koristele perunafocaccia kauniiksi haluamallasi tavalla. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/perunafocaccia/

Tee näin:

Perunafocaccia
  • Aloita valmistamaan perunafocaccia tekemällä ensin taikina. Käsittele ensimmäiseksi perunat.
  • Kuori perunat ja paloittele ne pienemmiksi kuutioiksi. Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Kaada perunoista vesi pois ja soseuta.
  • Murenna hiiva kulhoon. Kuumenna maito ja vesi kädenlämpöiseksi (37°C astetta). Kaada osa vesimaidosta kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on kokonaan liuennut.
  • Lisää kulhoon loppu vesimaito, soseutetut perunat, tillinsiemenet, suola ja puolet oliiviöljystä. Sekoita mukaan jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  • Voitele uunipelti lopulla oliiviöljyllä.
  • Kumoa perunafocaccia -taikina uunipellille ja tasoita käsillä noin 1 cm paksuiseksi levyksi.
  • Peitä taikina leivinliinalla ja anna focaccia nousta noin yhden tunnin ajan.
  • Kuumenna uuni 200°C asteeseen.
  • Leikkaa juusto 1 cm paksuiksi tikuiksi ja viipaloi sipuli. Painele tillinoksat, juustot ja sipuliviipaleet perunafocaccian koristeeksi. Ripottele vielä focaccian pinnalle sormisuolaa.
  • Paista perunafocaccia uunin keskitasolla noin 20-25 minuutin ajan.
  • Jätä perunafocaccia jäähtymään ritilän päällä hetkeksi ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Perunafocaccia
Hiivaa
25 g
Perunoita
300 g
1 dl
Kädenlämpöistä vettä
2 dl
Tillinsiemeniä
1 rkl
Suolaa
1½ tl
Oliiviöljyä
1 dl
Vehnäjauhoja
9 dl
Castello® Greve -juustoa
75 g
Punasipuli
½
Nippu tillinvarret
Sormisuola
Lisää herkullisia ideoita